Juni – start turen hos Joker Loen!

Loen ligger innerst i Nordfjord og er en bygd der turopplevelsene står i kø. Legger du for eksempel turen til Rakssetra får du en stor opplevelse for en liten innsats.

Utsikten fra setra er fantastisk, men fortsetter du turen videre opp til Loen Skylift blir den enda bedre. Og starter du turen hos Joker Loen og kjøpmann Per-Willy Drageset kan du berike turen ytterligere i form av god turmat og turdrikke som for eksempel den lokale epledrikken «Loen».

Om turen
Dette er en middels krevende fottur. Det betyr at turen passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form. Turen én vei er på 1,2 kilometer, 622 høydemeter totalt og tar ca. 1 time.

Fra Joker Loen til Rakssetra
Fra Joker Loen følger du fv60 og tar av mot Oppheim. Herfra er det skiltet helt opp til parkeringen. Fra parkeringen følger du først en bilvei et par svinger oppover. Du kan også gå sti (snarvei) mellom svingene. Fra veien ser du tydelig skilt mot Rakssetra. Videre følger du tydelig og bred sti oppover mot Rakssetra. Det er bratt fra start til slutt, og ofte vått på grunn av mye nedbør i området. Rakssetra byr på flott utsikt over både Loen og Olden.  


For turkart og mer info, se ut.no (https://ut.no/turforslag/1112170773)