Alt er lett når man kan det. Å steke en perfekt biff er den enkleste sak i verden... når du har lært deg det. Her gir vi deg rådene til hvordan steke den perfekte biffen.
Kjøttet bør ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før det skal stekes. Biffene bør være omtrent like tykke. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking, og dryss på salt og pepper.
Bruk god varme og la stekepannen bli varm før du legger i margarin eller olje. Når margarinen slutter å bruse og er nøttebrun kan du legge i kjøttet. Oljen er varm nok når du stikker et treredskap ned i den og det bruser rundt.
Legg ikke i for mange biffer av gangen. Følg tipsene om steketider under. Snu biffene med en stekespade eller klype.
Ta biffene ut av stekepannen etter ønsket steketid og la dem hvile lunt en kort stund før servering.
Steketider for biff (ca. 2 cm tykk):
Lite stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side. Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden. Gjennomstekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak varme. Det er viktig å snu biffen ofte.