Den siste tiden har frukten persimon opplevd en økt popularitet i Norge. Fra å være en eksotisk frukt ikke så mange hadde smakt har den nå blitt en favoritt. Det er ikke så rart, frukten har nemlig en deilig, søt smak.
For deg som har lagt merke til persimonen i butikkhyllen, men ikke helt vet hvordan den smaker og hva den kan brukes til har vi funnet frem noen tips.
Persimon kommer i mange størrelser, farger og former og smaker søtt, fyldig og plommeaktig. Du kan spise frukten som den er, skallet er også spiselig. Persimon er også deilig sammen med banan og appelsin, eller servert til kaldt kjøtt eller spekemat, skriver Bama.
Persimon kan med andre ord brukes både sammen med søtt og salt. Hva med å servere oppkuttet persimon til ostefatet? Du kan også lage en deilig persimon chutney som passer både til ost, kjøtt og spekemat. Oppskrift finner du hos Matprat.
Du kan også bruke persimonen i yoghurt, lage marmelade eller sorbet av den, eller bruke den i salater.