Ta vare på naturen rundt deg

Foto: Unil
Sommertid betyr gjerne at det blir flere middager utendørs og kanskje har man også flere selskap med gjester. Utelivet er herlig, og med noen praktiske tips sparer vi miljøet for forsøpling.

Piknik i parken, tur i skogen, vandring i fjellet eller båttur på sjøen. Fantastiske naturopplevelser og gode minner er hva vi forventer å sitte igjen med, men plastavfall har ingen plass her! Engangsservise er praktisk å ha med på tur fordi det er lett å bære og medfører minimalt med arbeidsinnsats etter bruk. Men engangsartiklene havner lett på avveie i naturen og forsøpling ødelegger ikke bare turopplevelsen, det kan skade dyr og natur, og mikroplast tas opp i ulike organismer. 

Ut på piknik?
I butikken finner du nå flere miljøvennlige alternativer til engangsserviset. Bruk gjerne plastbokser med lokk til å lagre maten i. Dette gjør det lett å stable maten, samtidig som det sørger for at du slipper lekkasjer i piknikurven. Fyll kurven med ferske baguetter, spekemat, pastasalat, pesto, frisk frukt og kald drikke. Her er det bare din egen fantasi og smak som setter grenser.

Erstatt engangs champagne- og ølglass med flergangsglass i plast
Til de litt finere tilstelningene kan du nå også få flotte flerbruksglass til de festlige anledningene. Glassene er laget av plast, men kan brukes om igjen og om igjen og tåler fint noen runder i oppvaskmaskinen. Genialt å ta med seg neste gang du skal markere de store dagene utendørs. 

Unik-flergansservice2-726x408.jpg
Under har vi har samlet noen oppskrifter som kan gi deg inspirasjon til å flytte middagen ut av huset noen dager denne sommeren. Og husk; sørg for å forlate naturen akkurat like fin og ren som den var da dere kom. God tur! 

Relatert innhold

Spekemat med focaccia

Et spekematbord passer til alle store og små anledninger året rundt. Spekemat kan varieres i det uendelige med spennende smaker. Luftig focacciabrød er perfekt å servere til spekemat.

Urtepannekaker med røkelaks og créme fraîche

Nydelige urtepannekaker fylt med røkelaks, rogn og crème fraîche passer perfekt som små appetittvekkere i følge med et godt glass.

Kotelettwok i wrap

Tortillalefser med røkt kjøtt, sprø salat og syrlige smaker, tar smaksløkene med til malaysisk street food.

Reker på bruschetta med aioli

Smaker som et friskt havbad. Man risikerer at hele nabolaget kommer rekene om ryktet begynner å gå!

Kald paprikasuppe

Denne herlige paprikasuppen er mild og god i smaken. Suppen passer både som forrett og som et mellommåltid. Server den gjerne i små glass, toppet med friske mynteblader og en dash tabascosaus.

Sommerens beste fruktsalat

Nå sommerstid kan man virkelig fråtse i sesongens bær og frukter og lage sunne og deilige desserter. Topp med vaniljekesam og hakkede nøtter for sommerens beste fruktsalat.

Bakt potet med kylling og bacon

Du kan fylle poteten med hva du vil, som kryddersmør, hvitløksmør, rømme, mais, skinke og ost. Eller som vi har gjort her med velsmakende kremet kylling og sprøtt bacon.

Sommerlig potetsalat

I denne varianten potetsalat har vi både ferskpoteter og friske, crispy grønnsaker. Et 'hot' dressing hører med og gir salaten en herlig snert.

Vaffelsandwich

Server vafler på en gøyal måte! Sprø vaffel og myk is er nydelig sammen.