Rullekake

Rullekake

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Rullekake er en gammel klassiker - og favoritt hos både store og små! Rullekake er kanskje en av de raskeste kakene du kan lage av trygge, norske egg. Vi har fylt den med bringebærsyltetøy, men du kan selvfølgelig fylle den med det du liker aller best.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  3. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8–10 minutter.
  4. Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken over på papiret og la langpannen ligge over kaken til den er avkjølt.
  5. Smør på et tynt lag syltetøy og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.
Send oss dine tilbakemeldinger