Rotmos med epler

Rotmos med epler

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 200 g poteter
  • 200 g kålrot
  • 200 g persillerot
  • 200 g eple
  • 2 dl varm melk
  • 1 ss smør
  • salt og pepper etter smak
Potetmos og rotmos er velkjent tilbehør. Men hvorfor ikke lage ditt eget preg på mosen ved å tilsett biter med epler?

Slik gjør du

  1. Skrell og del poteter og grønnsaker i grove terninger og kok det mørt i usaltet vann, 8-10 minutter.
  2. Del eplene, gjerne med skallet på.
  3. Legg eplebitene opp i kjelen med poteter og grønnsaker og la dem koke med det siste minuttet.
  4. Sil av vannet og mos til en litt grov mos sammen med melk og smør.
  5. Kok opp og smak til med salt og pepper. Tips: Sett ditt preg på mosen ved å tilsette f.eks. hakkede krydderurter eller litt hakket løk.