Potet-tortilla (spansk-omelett)

Potet-tortilla (spansk-omelett)

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Har du spist tapas i Spania, har du garantert fått servert «tortilla de patatas», denne enkle potetomeletten som er en av de mest populære tapasrettene. Så enkelt, og så godt.

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Stek potetterningene i olje i en panne til de er møre.
  2. Visp sammen egg, salt og pepper. Bland først potetene inn i eggeblandingen, og hell deretter blandingen tilbake i stekepannen. Legg over lokk og stek ved svak temperatur i ca. 20 minutter til tortillaen er gjennomstekt. Avkjøl tortillaen.
  3. Del paprikaen i to og fjern stilk og frø. Legg paprikaen i en ildfast form. Hell over litt olje og sett formen under grillen i stekeovnen. Grill i noen minutter til paprikaen er delvis svart og begynner å boble. Legg et lokk over formen og avkjøl paprikaen. Trekk av skinnet på paprikaen og skjær den i små terninger.
  4. Skjær potettortillaen i kvadrater og anrett dem på et serveringsfat sammen med terninger av grillet paprika. Pynt med snittet vårløk eller gressløk.
  5. kilde: matprat.no