Kremet pastagryte med kjøttpølser

Kremet pastagryte med kjøttpølser

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g kjøttpølse
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts malt fennikel
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1 salt og pepper
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 400 g hakkede tomater
  • 6 dl kjøttbuljong
  • 300 g pasta penne
  • 2 dl kremfløte
  • 40 g parmesan

Slik gjør du

  1. Forbered ingrediensene: Paprika, løk og kjøttpølse i terninger, hvitløk finhakkes og parmesan rives.
  2. Varm olje i en passe stor gryte på middels høy varme, stek paprika og løk til de begynner å bli myke (6–8 minutter). Rør inn hvitløk, krydder, salt og pepper. Legg i kjøttpølse og stek videre i noen minutter. Tilsett hakkede tomater, hvitvinseddik, buljong og pasta. Bland godt sammen. (Pastaen skal være dekket med væske, tilfør mer vann hvis nødvendig).
  3. Kok opp, reduser varmen og sett på lokk. Sjekk hvert femte minutt, rør lett og tilfør mer vann hvis nødvendig.
  4. Når pastaen er ferdig kokt rører du inn parmesan og fløte. Sett gryten til side og la den hvile i noen minutter før du strør over hakket basilikum og gjerne mer parmesan.