Italienskinspirert fiskeburger med Focaccia

Italienskinspirert  fiskeburger med Focaccia

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 8 Lofoten Burgere med Mozzarella & Bacon

Focaccia

  • 300 g hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 2,7 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olivenolje til å smøre formen
  • 3 ss olivenolje til topping
  • 1 ts Flaksalt til topping

Tomatsalsa

  • 4 tomater
  • 2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • litt salt og pepper
  • basilikumblader
Sommersol, kjærlighet, focacciabrød og bare skuldre. En bukett av en rett!

Slik gjør du

  1. Start med focacciabrødet, det trenger ca. 1½ time. Bland sammen mel, vann, salt, sukker og gjær til en løs deig. La den heve i 40 minutter og hell den over i en godt smurt rund kakeform (22–24 cm). Legg gjerne bakepapir i bunnen av formen. La den heve i 30 minutter til. Hell over olivenolje med en teskje og dryss salt over før du setter den i ovnen. Stekes i 20 minutter på 210°C.
  2. Lag tomatsalsaen mens focacciabrødet steker. Bland sammen finhakket tomat, løk, hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper. La det stå i ca. 10 minutter og trekke før servering.
  3. Varm burgerne på grillen på svak varme. Du kan ev. varme burgerne på stekepannen eller i ovnen på 200°C i 10 minutter.
  4. Legg en raus porsjon med tomatsalsa på burgerne og server med varm focaccia og basilikumblader. Grønne og sorte oliven passer godt til.
  5. kilde: http://www.joker.no