Hjemmelagde tortillalefser fylt med kylling

Hjemmelagde tortillalefser fylt med kylling

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss tacokrydder (gjerne hjemmelagd)
  • 1 dl vann

Tortillalefser (ca. 12 stk.):

  • 1 dl rapsolje
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 150 g byggmel
  • 250 g siktet hvetemel
  • 2 dl vann

Guacamole:

  • 2 avokadoer
  • 1 ts sitron- eller limesaft
  • 1 tomat
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 finhakket rød chili
  • 2 ss hakket frisk koriander

Salsa:

  • 2 tomater
  • 1 agurk
  • 1 gul paprika
  • 1 frisk ananas
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • saften av en halv lime
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Gjør litt ekstra ut av fredagstacoen! Hjemmelagde tortillalefser fylt med saftig kylling, guacamole og salsa laget fra bunnen av imponerer både familie og venner.

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til tortillalefser sammen til en smidig deig. Deigen må ikke bli for hard. Legg et kjøkkenhåndkle og plastfolie over bollen. La deigen hvile på kjøkkenbenken i 20 minutter.
  2. Del deigen i 12 like store emner. Form emnene til boller og klem dem litt flate. La de hvile i 10 minutter på benken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over.
  3. Kjevle "bollene" ut til runde leiver med tykkelse som pannekaker. Lefsene skal være på størrelse med stekepannen din. Tips: Syns du det er vanskelig å kjevle ut helt runde tortillalefser? Kjevle ut deigen noe og bruk deretter en tallerken i passe størrelse til å skjære rundt. Da blir også alle lefsene like store.
  4. Stek tortillalefser i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når du ser at tortillaene blåser seg opp (bobler), snu dem og stek dem på andre siden. Tips: Legg de ferdig stekte tortillaene oppå hverandre innpakket et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre. Spiser du ikke opp alle med en gang kan de fryses.
  5. Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft. Tips: Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
  6. Del tomat i to og fjern frøene med en teskje. Skjær halve tomater i små terninger. Bland tomat og most avokado med hvitløk, chili og koriander. Smak eventuelt til med salt og pepper. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes. Tips: Legg avokadosteinen i guacamolen, da vil den holde på sin friske, grønne farge.
  7. Lag salsa. Del tomat i to og fjern frøene med en teskje. Skjær halve tomater i mindre biter. Skjær agurk, paprika og ananas i mindre biter. Bland inn basilikum, limesaft og olje og sett salsaen kaldt til den skal brukes. Tips: Smaksett gjerne salsaen med ulike krydder som; kajennepepper, chilipulver, jalapenes, salt og pepper.
  8. Skjær kyllingfilet i strimler. Brun strimlene i flere omganger på høy varme i en stekepanne med olje. Ha de stekte strimlene tilbake i stekepannen og tilsett tacokrydder. Hell på vann, og la det trekke ca. 2 minutter. Fyll tortillalefser med salat, saftig kylling, salsa. Server med guacamole og rømme.