Fisketaco

Fisketaco

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Hva med en ny vri på fredagstacoen? Bytt kjøttdeigen ut med fisk. Toppet med guacamole, rømmedressing og syltet rødløk er denne retten en kulinarisk fryd.

Fremgangsmåte

Start med å lage syltet rødløk. Rens og skjær løken i tynne skiver. Kok opp eddik, sukker og vann. La laken småkoke til sukkerert har løst seg opp. Tilsett løken og gi det hele et oppkok. Hell løken og laken over i en passende beholder med lokk og avkjøl.
Lag guacamole: Del avokadoen, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Mos avokadokjøttet med en gaffel, og tilsett finhakket hvitløk, limesaft, tørket chili og salt. Del tomaten, fjern den bløte kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Rør tomat og litt hakket koriander sammen med guacamolen.
Bland sammen alle ingrediensene til rømmedressingen. Smak til med salt og pepper.
Tilbered fisken etter anvisning på pakken. Varm opp tortillalefsene.
Server lefsene med varme fiskepinner delt i grove biter og med alt tilbehøret.

Tips:

Bruk gjerne hjemmelagde fiskepinner. Hvis du lager fiskepinnene selv, kan du krydre fisken med tacokrydder eller en blanding av 1 ts malt spisskummen, 1 ts malt koriander og 1 ts chilipulver. I tillegg kan du blande knuste tortillachips sammen med brødpaneringen.