Fiskegryte med tomat og chili

Fiskegryte med tomat og chili

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g steinbitfilet, uten skinn og bein
  • 1 rødløk
  • 1 purre
  • 1 gulrot
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts rød chili
  • 2 ss solsikkeolje
  • 400 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 ss lettrømme
  • 1 dl matfløte
  • salt
  • sitronpepper
En varm fiskegryte med steinbit er noe ingen kan si nei til. Grønnsakene kan varieres etter årstid og i denne oppskriften finner du høstens grønnsaker.

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i serveringsstykker.
  2. Skjær rødløk i tynne båter, purre og gulrot i terninger, og finhakk hvitløk og chili.
  3. Surr rødløk, purre og gulrot lett i en gryte med solsikkeolje.
  4. Tilsett hvitløk, chili og hermetiske tomater, og kok opp.
  5. Smak til med salt og sitronpepper, og kok under lokk i ca. 15 minutter.
  6. Stek fiskestykkene i en stekepanne med litt olje, ca. 3 minutter på hver side.
  7. Rør sammen lettrømme og matfløte til en jevn saus. Server gryten med rømmesausen og brød ved siden av.