Fårikål - festmat til mange

Fårikål - festmat til mange

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 4 kg fårikålkjøtt
  • 4 kg hodekål
  • 4 ts salt
  • 4 ss hel pepper
  • 8 dl vann
Det er 40 år siden fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett i Nitimen, og fortsatt holder retten stand som noe av det aller norskeste vi kan servere. Fårikål er herlig festmat, og verdens beste grunn til å samle venner og familie rundt bordet!

Slik gjør du

  1. Del hodekålen i båter.
  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en spesiell pepperholder.
  3. Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt (når kjøttet er mørt løsner det fra benet), ca. 1-2 timer.
  4. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener, med kokte poteter som tilbehør. Tips: Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (3-4 ss) mellom lagene.