Yoghurtbrød med krydder

Yoghurtbrød med krydder

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg grovbakstmel , eller ferdig grovbrødmiks
  • 1 pk gjær
  • 3 dl melk
  • 1 beger matyoghurt
  • 50 g smør
  • 2 ss tørket timian
  • 2 ss tørket basilikum
Duften av nybakt brød kaller på minnene. Dette brødet er sunt og godt og smaker fortreffelig med en osteskive på eller som tilbehør til supper eller andre middagsretter.

Slik gjør du

  1. Følg fremgangsmåten på pakken til melmiksen, men bytt ut væskemengden på pakken med oppgitt mengde melk og matyoghurt (som er fingervarmt). I tillegg tilsettes smeltet smør. Under eltingen tilsettes krydderet. Tilsett litt hvetemel mot slutten av eltingen hvis deigen er for løs. Etter forhevingen deles deigen i to emner som formes til to runde brød. Brødene etterheves til dobbel størrelse i ca 30 minutter. Snitt et kryss på toppen av brødene med en skarp kniv og stek brødene nesten nederst i ovnen ved 200 ºC i 40 minutter.