Waldorfsalat

Waldorfsalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Waldorfsalat er det naturlige tilbehør til kalkun til jul eller nyttår eller på julens koldtbord. Men du kan også servere den f.eks. til stekt kyllingfilet eller til røkte kjøttretter.

Ingredienser

Dressing

  • 1 dl majones
  • 1 dl kremfløte pisket
  • 0,3 stk sitron saften av
  • 2 ts sukker

  • 100 g hodekål
  • 100 g blå druer
  • 1 dl valnøttkjerner
  • 2 stk eple
  • 2 skive hermetisk ananas, stor boks
  • 2 stk stilkselleri (stangselleri) stilker

Slik gjør du

  1. Bland sammen dressingen og sett den i kjøleskapet.
  2. Hodekålen finsnittes, druene deles i to (fjern evt. steiner) og valnøttkjernene grovhakkes. Skjær epler og ananas i terninger og stilksellerien i skiver.
  3. Bland ingrediensene forsiktig med dressingen. Pynt med druer og valnøttkjerner. Salaten er også godt egnet som forrett.