Waldorfsalat

Waldorfsalat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

Dressing

  • 1 dl majones
  • 1 dl kremfløte pisket
  • 0,3 stk sitron saften av
  • 2 ts sukker

  • 100 g hodekål
  • 100 g blå druer
  • 1 dl valnøttkjerner
  • 2 stk eple
  • 2 skive hermetisk ananas, stor boks
  • 2 stk stilkselleri (stangselleri) stilker
Waldorfsalat er det naturlige tilbehør til kalkun til jul eller nyttår eller på julens koldtbord. Men du kan også servere den f.eks. til stekt kyllingfilet eller til røkte kjøttretter.

Slik gjør du

  1. Bland sammen dressingen og sett den i kjøleskapet.
  2. Hodekålen finsnittes, druene deles i to (fjern evt. steiner) og valnøttkjernene grovhakkes. Skjær epler og ananas i terninger og stilksellerien i skiver.
  3. Bland ingrediensene forsiktig med dressingen. Pynt med druer og valnøttkjerner. Salaten er også godt egnet som forrett.