Utbrettet kylling med pesto

Utbrettet kylling med pesto

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

Pesto

  • 2 potte frisk basilikum
  • 5 ss pinjekjerner
  • 2 båt hvitløk
  • 100 g parmesan revet
  • 1 dl olje ca.

  • 1 stk kylling (ca. 1500 g)
Gi kyllingen ekstra smak ved å tilsette smaksrik pesto under skinnet før steking.

Slik gjør du

  1. Klipp ut ryggbenet på kyllingen og brett den ut med brystet opp. Press den flat med håndflaten.
  2. Bland pestoen i en matprosessor. Løsne forsiktig skinnet på hele kyllingen og fyll lommen med pesto. Legg kyllingen med brystet opp i en ildfast form. Pensle med olje og dryss over salt og pepper. Stek kyllingen i stekeovnen ved 180 °C i 50-60 minutter. Pensle kyllingen et par ganger under steking med stekesjyen som har dannet seg i formen. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet for å se om kyllingen er ferdig. Dersom kjøttsaften som renner ut er klar, er kyllingen ferdig stekt.
  3. Server kyllingen med poteter og lettkokte aspargesbønner, gulrøtter og vårløk.