Utbrettet kylling med pesto

Utbrettet kylling med pesto
5 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Gi kyllingen ekstra smak ved å tilsette smaksrik pesto under skinnet før steking.

Ingredienser

Pesto

  • 2 potte frisk basilikum
  • 5 ss pinjekjerner
  • 2 båt hvitløk
  • 100 g parmesan revet
  • 1 dl olje ca.

  • 1 stk kylling (ca. 1500 g)

Slik gjør du

  1. Klipp ut ryggbenet på kyllingen og brett den ut med brystet opp. Press den flat med håndflaten.
  2. Bland pestoen i en matprosessor. Løsne forsiktig skinnet på hele kyllingen og fyll lommen med pesto. Legg kyllingen med brystet opp i en ildfast form. Pensle med olje og dryss over salt og pepper. Stek kyllingen i stekeovnen ved 180 °C i 50-60 minutter. Pensle kyllingen et par ganger under steking med stekesjyen som har dannet seg i formen. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet for å se om kyllingen er ferdig. Dersom kjøttsaften som renner ut er klar, er kyllingen ferdig stekt.
  3. Server kyllingen med poteter og lettkokte aspargesbønner, gulrøtter og vårløk.