Torsk med potet- og brokkolimos

Torsk med potet- og brokkolimos
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Et godt alternativ til kokte poteter er potet- og brokkolimos. Den smaker godt til fisk, men kan utmerket godt også serveres til pølse-, kylling og kjøttretter.

Ingredienser

  • 12 stk potet
  • 0,5 stk brokkoli
  • 1 ss smør
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts pepper
  • 600 g torskefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 8 skive bacon

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær potetene i mindre biter. Kok potetene til de er møre. Skjær brokkolien i mindre biter. La den koke med potetene de siste minuttene. Hell av vannet og damp grønnsakene i 1 minutt.
  2. Mos poteter og brokkoli og tilsett smør og matyoghurt. Smak til med salt, sukker og pepper.
  3. Skjær torskefileten i fire like store biter og dryss på salt og pepper. Surr et par baconskiver rundt hver filet og legg dem i en ildfast form. Stek fisken midt i ovnen ved 250°C i ca. 10 minutter.
  4. Server fisken med potet- og brokkolimos. Smørdampede gulrøtter smaker herlig til.