Tomat- og mozzarellapizza

Tomat- og mozzarellapizza

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Barn elsker pizza. Hjemmelaget pizza er lett og hyggelig å lage sammen med barna. Du kan ha på akkurat de råvarene du ønsker. Hjemmelaget pizza er sunnere enn den som kjøpes i butikken. For å få en grovere bunn kan hvetemelet byttes ut med fin sammalt hvete.

Fremgangsmåte

Lag deigen etter egen oppskrift.
Lag tomatsausen ved å ha tomater, olje og finhakket hvitløk i en kjele på middels varme. Gi den et oppkok og la det småkoke til væsken er kokt inn til det halve. Smak til med salt og pepper.
Stek kjøttdeigen/karbonadedeigen sammen med margarin/olje i en stekepanne på høy varme.
Forvarm stekeovnen til 220 °C. Del deigen i fire emner. Kjevl ut så tynt som mulig. Legg dem på en stekeplate og ha på tomatsaus, kjøttdeig, mozzarella, tomatene og hakket basilikum. Stekes 8-10 minutter til bunnen er gyllen.

Tips:

Deigen kan lages på forhånd, emnene kjevles flate og legges i fryseren slik at du kan ta deigen ut av fryseren når du trenger dem. Mozzarellaosten kan byttes ut med annen ost.