Tomat- og mozzarellapizza

Tomat- og mozzarellapizza
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Barn elsker pizza. Hjemmelaget pizza er lett og hyggelig å lage sammen med barna. Du kan ha på akkurat de råvarene du ønsker. Hjemmelaget pizza er sunnere enn den som kjøpes i butikken. For å få en grovere bunn kan hvetemelet byttes ut med fin sammalt hvete.

Ingredienser

Fyll

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 stk tomat , delt i skiver
  • 125 g mozzarella
  • 4 ss frisk basilikum hakket
  • 1 ts salt

  • 1 boks hermetiske tomater hakkede
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 1 ss olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Lag deigen etter egen oppskrift.
  2. 2. Lag tomatsausen ved å ha tomater, olje og finhakket hvitløk i en kjele på middels varme. Gi den et oppkok og la det småkoke til væsken er kokt inn til det halve. Smak til med salt og pepper.
  3. 3. Stek kjøttdeigen/karbonadedeigen sammen med margarin/olje i en stekepanne på høy varme.
  4. 4. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Del deigen i fire emner. Kjevl ut så tynt som mulig. Legg dem på en stekeplate og ha på tomatsaus, kjøttdeig, mozzarella, tomatene og hakket basilikum. Stekes 8-10 minutter til bunnen er gyllen.
  5. PSST: Deigen kan lages på forhånd, emnene kjevles flate og legges i fryseren slik at du kan ta deigen ut av fryseren når du trenger dem. Mozzarellaosten kan byttes ut med annen ost.