Thai red curry

Thai red curry
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Kokosmelk, torsk, laks, lime, løk og strimlede sukkererter! Suppen som får alle til å lukke øynene i ren fryd ved første skjefull. Et måltid nærmest fylt av palmer og hvite strender.

Ingredienser

  • 250 g laks, fersk eller frossen
  • 250 g torsk, fersk eller frossen
  • 1 spisspaprika
  • 2 gulrøtter
  • 50 g sukkererter
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 glass red curry paste
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 potte koriander (ev. basilikum/persille)
  • 1 lime
  • 8 dl vann

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp vann, kokosmelk og curry paste. Tilsett finhakket løk, hvitløk, paprika i ringer og gulrot i skiver. Press saften av 1 lime og ha den i suppen.
  2. 2. Skjær opp laks og torsk i tynne skiver eller terninger, og sukkererter i strimler.
  3. 3. La suppen koke i 5 minutter før du tilsetter fisk og sukkererter.
  4. 4. Gi suppen et oppkok og ha i grovhakket koriander.
  5. Server gjerne med kokt ris eller nudler.