Tacobiff med grønn salsa og sprø tortillalefse

Tacobiff med grønn salsa og sprø tortillalefse
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 4 storfebiffer à 150 g (forslag ytrefilet)
  • 2 ss olje til steking
  • 1 pose tacokrydder
  • 4 tortillalefser
  • 1 beger lettrømme
  • 4 maiskolber
  • olje til steking

Grønn salsa:

  • 1 grønn paprika
  • 0,5 glass jalapeno
  • 2 avokado
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 vårløk
  • koriander (kan sløyfes)
  • saften av 2 lime (eller sitron)
  • 4 ss olivenolje
  • 1 salt

Slik gjør du

  1. 1. Lag salsaen først: del avocadoene i to og ta forsiktig ut kjøttet med en skje. Hakk opp avocadokjøtt, paprika, jalapeno, hvitløk, vårløk og koriander. Bland alt med limesaft, salt og olivenolje. Fyll salsaen tilbake i avocadoskallet.
  2. 2. Stek biffen i olje til den er brun på begge sider. Ha over litt tacokrydder på slutten av steketiden. La biffen hvile mens du steker maiskolbene.
  3. 3. Klipp lefsene i fire (kakestykker) og legg de utover et bakepapir. Strø litt tacokrydder over og ha noen dråper med olje på hver lefsebit. Stek lefsene i noen minutter på 250°C til de er sprø.
  4. Server biff, grønn salsa, mais og sprøstekte lefser med lettrømme.