Syrlig, søtt og sprøtt

Syrlig, søtt og sprøtt
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Hvorfor ikke presentere krumkakene på en ny og spennende måte? Fyll kremmerhusene med nydelig sitronfromasj før servering.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 0,8 ts malt kardemomme
  • 1 plate kokesjokolade smeltet i vannbad
  • 50 g pistasjnøtter hakkede

Sitronfyll

  • 8 stk eggeplomme
  • 150 g melis
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1,5 beger kremost naturell
  • 1 stk sitron og saften av halvparten
  • 1,5 beger crème fraîche
  • 3 stk gelatinplater

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet og avkjølt smør. Bland mel og kardemomme og rør det inn. La røren svelle 1 time. Legg en stor teskje røre på midten av godt oppvarmet krumkakejern. Stek kakene til de er lys brune. Rull dem til kremmerhus.
  2. Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp hver krumkake i sjokoladen og dryss på litt pistasjnøtter.
  3. Pisk eggeplommer, melis og vanilje til lys eggedosis. Visp ost og crème fraîche til en luftig masse og bland inn sitronsaft/-skall. Legg gelatinplater 5 minutter i kaldt vann. Klem ut vannet og smelt dem i 1/2 dl kokende vann. Bland forsiktig sammen eggedosis og ostekrem. Tilsett gelatinen i en tynn stråle mens du rører forsiktig. Sett bollen kaldt til den skal serveres.
  4. Sett hver krumkake i lite glass pyntet med en ”cellofanmansjett”. Fyll krumkakene rett før servering og pynt med litt rips eller annen bær/frukt og en bit ”sukkerspeil” (se under).
  5. Sukkerspeil
  6. Dryss litt sukker utover et brett med bakepapir. Sett det inn i ovnen ved 190 °C til det smelter. Dryss over anisfrø. La det stivne og bli kaldt.