Stuede grønnsaker

Stuede grønnsaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
I denne stuingen har vi brukt gulrøtter og sukkererter, men her er det rom for variasjoner etter sesong og hva man har lyst på.

Ingredienser

  • 4 gulrøtter
  • 100 g sukkererter
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl matfløte

Slik gjør du

  1. 1. Skrell gulrøttene og skjær dem i små terninger. Del over sukkerertene. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann. Sil grønnsakene, men ta vare på kokevannet.
  2. 2. Visp sammen hvetemel og fløte og visp det ut i grønnsakvannet. La sausen småkoke i 4-5 minutter Tilsett grønnsakene og la dem bli varme.
  3. Stuede grønnsaker passer godt til de fleste hverdagsmiddagene med kjøtt.