Stekt torsk med bacon

Stekt torsk med bacon
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Denne retten frister! Stekt torsk med bacon, stekte poteter og tomatsaus er veldig godt og er lett å lage.

Ingredienser

  • 700 g Torskefilet uten skinn og bein
  • 1 boks Hermetiske tomater
  • 3 ss Olivenolje
  • 2 ss Gressløk. frisk
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Sukker
  • 75 g Bacon
  • Salt og pepper etter smak
  • 12 stk. Poteter. liten type

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. 2. Skrubb og vask potetene, tørk dem og del dem i to.
  3. 3. Vend dem i litt olje og legg dem i en smurt ildfast form. Dryss over litt salt og pepper.
  4. 4. Stek potetene i stekeovn ved 200 grader C i ca 15 minutter.
  5. 5. Del torsk i serveringsstykker, krydre med salt og pepper og stek de i ca. 10 minutter i ovnen.
  6. 6. Skjær tomat i to på langs og legg snittsiden ned så de renner av seg. Skjær dem i skiver.
  7. 7. Bland tomatene med olivenolje, hakket gressløk, salt, pepper og sukker.
  8. 8. Skjær bacon i skiver og sprøstek dem i pannen.
  9. 9. Fordel tomatblandingen over fisken, strø bacon og ekstra gressløk på toppen.
  10. 10. Server med de stekte potetene.
  11. Tips! Hold litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og smak heller til på slutten.