Sprøstekt kylling med ost

Sprøstekt kylling med ost

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

[Missing text '/recipepage/-1' for 'Norwegian']
porsjoner

Ingredienser

  • kyllingfilet
  • potetchips
  • hvitost revet
  • smør smeltet
Vil du gjøre din egen vri på kyllingen, så prøv denne paneringen med potetchips og ost. Super mat til fredags- eller lørdagskvelden!

Slik gjør du

  1. 1. Ha potetgull i en tykk pose og grovknus dem med kjevle. Bland inn revet ost og eventuelt litt paprikapulver og pepper.
  2. 2. Legg kyllingfiletene i en smurt ildfast form, beregne litt avstand mellom hver. Pensle filetene med smør. Fordel potetgull- og osteblandingen over filetene og klem paneringen over og rundt. Drypp resten av smøret over.
  3. 3. Stek kyllingen midt i ovnen til paneringen er gyllenbrun og sprø, ca. 25 minutter avhengig av tykkelsen på filetene.
  4. Server sprøstekt kylling med salat og godt bakverk.
  5. Tips
  6. Prøv det samme med kyllinglår! Husk å beregne lengre steketid, ca. 45 minutter.