Sommerskinke med potet- og urtesalat

Sommerskinke med potet- og urtesalat
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Deilig sommermat som er enkel å lage og super ta med seg på stranden.

Ingredienser

  • 1,5 kg røkt skinke
  • 1,5 kg ferskpotet
  • 1 dl friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian) , hakket
  • 1 stk purre (det hvite), eller vårløk, strimlet
  • 100 g sylteagurk, hakket
  • 2 stk eggeplomme
  • 4 stk ansjosfileter
  • 1 båt hvitløk
  • 4 ss parmesan , revet
  • 4 ss vineddik
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ss worchestershiresaus

Slik gjør du

  1. 1. Del de største potetene i to, og kok dem knapt møre. Hell av vannet og la potetene dampes tørre. Avkjøl.
  2. 2. Bland eggeplommer, ansjos, hvitløk, parmesan og vineddik og kjør det sammen i hurtigmikser eller med stavmikser. Spe inn olivenoljen litt etter litt og smak til med Worchestershiresaus, salt og pepper. Spe sausen med litt vann om nødvendig.
  3. 3. Hell det meste av dressingen over potetene og bland alt. La stå og trekke smak en stund, og smak til med salt og pepper. Server resten av dressingen ved siden av.