Solbærskinke

Solbærskinke
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Det høres muligens pussig ut å koke svinesteken i solbærsaft, men resultatet blir utrolig godt! Renskåret svinekjøtt er mager mat, og har ikke så mye egensmak. Sammen med solbær som er både søtt og syrlig og fullt av smak, ingefær og hvitløk, blir dette et spennende matmøte.

Ingredienser

  • 2 kg svinestek uten ben og svor
  • 6 dl solbærsirup
  • 6 dl vann
  • 1 stk rødløk i båter
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ts frisk ingefær grovhakket
  • 3 ts salt
  • 2 stilk frisk kruspersille
  • 6 stk hel pepper
  • 6 dl kraft fra koking
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Velg en kjele så kjøtt og termometer akkurat får plass. Kok opp vann, solbærsaft, krydder og salt.
  2. 2. Stikk et steketermometer i kjøttet så spissen er midt i den tykkeste delen av kjøttet. Legg i skinken, skru ned varmen og la skinken trekke ved ca 80°C i ca. 1 time. Kjøttet er ferdig når termometeret viser 76°C. Ta opp skinken og la den hvile ca. 15 min. før den skjæres opp.
  3. 3. Sil kraften kjøttet har kokt i, rør ut maizena i litt vann og rør det inn i kraften.
  4. 4. Kok opp under omrøring og smak til med salt og pepper.
  5. Server med kokte poteter og f.eks. sukkererter og epleskiver.