Skull punch

Skull punch

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Dette er en frisk og kjempegod drikk med gresskar som f.eks. kan serveres som aperitif til Halloween-festen. Vår oppskrift gir ca. 3 l, men kan gjerne halveres.

Fremgangsmåte

  1. Gresskaret skrelles og renses for innmat og frø. Ta vare på frøene. De kan du bruke senere til å lage ristede gresskarkjerner. Riv eller hakk gresskarkjøttet.
  2. Kok opp en kjele med vann og sett et dørslag oppå. Dørslaget må ikke berøre vannet. Ha gresskarkjøttet i dørslaget og damp det i 15-20 minutter. Avkjøl.
  3. Ha det dampede gresskarkjøttet i en foodprosessor, tilsett appelsinjuice, allehånde og honning, og kjør til en jevn puré.
  4. Bland sammen gresskarpureen, ananasjuice, grenadine, lemonade og knust is i en mugge. Sett punchen i kjøleskapet i en times tid.
  5. Server punchen i en stor bolle eller f.eks. i et uthulet gresskar.