Sildesalat

Sildesalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels
Ved siden av tomatsild, rømmesild og karrisild er sildesalat en klassiker til jul.

Ingredienser

  • 4 - 6 sildefilèt av kryddersild
  • 1 lite eple i terninger
  • 0,5 dl syltet rødbetterninger
  • 1 kokt potet i terninger
  • 0,5 finhakket løk
  • 0,5 dl finhakket sylteagurk
  • 1 dl rømme
  • 100 g majones (1 pk)

Slik gjør du

  1. Skjær sildefilèten i terninger. Rør sammen majones og rømme, smak til med eddik og ev litt sukker eller agurklake. Bland de øvrige ingredienser forsiktig inn. Servering.
  2. Pynt med hardkokte egg i båter, strimler av sild og grovhakket frisk persille. Server silderetter med f. eks. grovt rugbrød, en kopp te eller et glass øl.