Sashimilaks

Sashimilaks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Laks for smaksløker! Smaken av Asia med norsk laks og ingefær. Smaken av lodderogn, chili og nytelse med spisepinner i hånden.

Ingredienser

  • 300 g Frøyas lakseloin
  • 1 dl soyasaus
  • 1 rød chili
  • 2 vårløk
  • 100 g lodderogn
  • 1 ingefær, 8–10 cm
  • 4 ss sukker
  • 2 dl vann

Slik gjør du

  1. 1. Vask og del ingefær i tynne skiver på langs. Legg skivene i en gryte sammen med sukker og vann. Kok opp og la småkoke i ca. 5 minutter. La ingefæren ligge i sukkerlaken til den skal spises.
  2. 2. Skjær laksen i tynne skiver og anrett den pent på et serveringsfat.
  3. 3. Finsnitt rød chili og vårløk i skiver, og legg litt av det i en liten skål sammen med soyasausen. Fordel resten over laksen.