Salvie- og tomatkylling

Salvie- og tomatkylling

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Denne kyllingretten er herlig enkel, men likevel smakfull og elegant. Den passer perfekt for et enkelt vennelag eller en sosial sammenkomst.

Fremgangsmåte

  1. Start med å hakke løk og hvitløk til sausen. Del chili på langs. Ta ut hinner og frø og hakk resten fint opp.
  2. Surr løk og chili i olje i en kjele. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, vin, buljongterning, pepper, persille, rosmarin og salvie. La sausen koke ca. 10 minutter.
  3. Strø salt og pepper på kyllingfiletene og brun dem i varm panne. Legg filetene i tomatsausen og la det stå på svak varme ca. 10 minutter. Smak til.
  4. Server kyllingretten med for eksempel kokt ris eller pasta og godt brød.