Salvie- og tomatkylling

Salvie- og tomatkylling
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Denne kyllingretten er herlig enkel, men likevel smakfull og elegant. Den passer perfekt for et enkelt vennelag eller en sosial sammenkomst.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ts salt
  • litt pepper
  • 0,5 dl frisk kruspersille hakket
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 1,5 ts frisk salvie

Saus

  • 3 båt hvitløk
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød chili ca.
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 1 ss olivenolje
  • 1 litt kvernet pepper

Slik gjør du

  1. 1. Start med å hakke løk og hvitløk til sausen. Del chili på langs. Ta ut hinner og frø og hakk resten fint opp.
  2. 2. Surr løk og chili i olje i en kjele. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, vin, buljongterning, pepper, persille, rosmarin og salvie. La sausen koke ca. 10 minutter.
  3. 3. Strø salt og pepper på kyllingfiletene og brun dem i varm panne. Legg filetene i tomatsausen og la det stå på svak varme ca. 10 minutter. Smak til.
  4. Server kyllingretten med for eksempel kokt ris eller pasta og godt brød.