Rundstykker med yoghurt

Rundstykker med yoghurt

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

Deig trinn 1

  • 5 dl vann
  • 500 g byggmel

Deig trinn 2

  • 4 dl yoghurt naturell
  • 0,5 dl rapsolje
  • 1 pk tørrgjær
  • 600 g hvetemel
  • 200 g sammalt rug grov eller fin
  • 2 ts salt
  • 2 ss sammalt rug grov, til pynt
Spennende rundstykker laget med bygg, hvete, rug og yoghurt. Frys dem ned og server varme og ferske til søndagsfrokosten.

Slik gjør du

  1. Varm opp vann til 37°C. Rør inn byggmel og la det stå i 30 minutter.
  2. Bland tørrgjær, hvetemel, sammalt rug grov og salt i en bolle. Rør inn yoghurt, olje og deigen fra trinn 1. Elt deigen godt sammen. La den stå lunt og tildekket i 45 minutter.
  3. Ha deigen på et melet bakebord. Arbeid deigen lett sammen og trill den til 2 pølser som hver deles i 12 like store emner.
  4. Trill jevne rundstykker som legges på ovnsbrett dekket med bakepapir. Bruk en spiss kniv eller saks og lag to snitt/et kryss i hvert rundstykke. Etterhev rundstykkene lunt og tildekket i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
  5. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Dryss sammalt rug over og stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.