Rundstykker med yoghurt

Rundstykker med yoghurt
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Spennende rundstykker laget med bygg, hvete, rug og yoghurt. Frys dem ned og server varme og ferske til søndagsfrokosten.

Ingredienser

Deig trinn 1

  • 5 dl vann
  • 500 g byggmel

Deig trinn 2

  • 4 dl yoghurt naturell
  • 0,5 dl rapsolje
  • 1 pk tørrgjær
  • 600 g hvetemel
  • 200 g sammalt rug grov eller fin
  • 2 ts salt
  • 2 ss sammalt rug grov, til pynt

Slik gjør du

  1. 1. Varm opp vann til 37°C. Rør inn byggmel og la det stå i 30 minutter.
  2. Bland tørrgjær, hvetemel, sammalt rug grov og salt i en bolle. Rør inn yoghurt, olje og deigen fra trinn 1. Elt deigen godt sammen. La den stå lunt og tildekket i 45 minutter.
  3. Ha deigen på et melet bakebord. Arbeid deigen lett sammen og trill den til 2 pølser som hver deles i 12 like store emner.
  4. Trill jevne rundstykker som legges på ovnsbrett dekket med bakepapir. Bruk en spiss kniv eller saks og lag to snitt/et kryss i hvert rundstykke. Etterhev rundstykkene lunt og tildekket i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
  5. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Dryss sammalt rug over og stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.