Røsti

Røsti

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 10 poteter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss hakket bladpersille
Denne tradisjonsrike potetretten fra Sveits passer som tilbehør til de fleste kjøttretter.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 200 °C.
  2. Skrell potet og riv dem grovt med et rivjern.
  3. Bruk hendene og klem væske ut av potetene. Tørk godt med kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.
  4. Stek røsti som en hel kake i en varm stakepanne (ca. 22 diameter) med smør. Snu den ved hjelp av et lokk eller en tallerken.
  5. Hvelv røstien over på et bakepapirkledd stekebrett og stek videre midt i stekeovn i ca. 10 minutter, til den har fått en gyllen og sprø overflate. Dryss over persille før servering.