Purre- og potetsuppe

Purre- og potetsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Tenk at noe så enkelt kan smake så godt! Luksusutgaven av potetsuppe får du ved å servere suppen med noen dråper trøffelolje og grissini surret med speket kalkunfilet.

Ingredienser

  • 0,5 stk purre i biter
  • 3 båt hvitløk hakket
  • 500 g potet i biter
  • 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte
  • 1 salt og kvernet pepper

Pynt

  • 0,5 stk purre i ringer
  • 0,3 ts trøffelolje ca.
  • 4 stk grissini
  • 4 skive speket kalkunfilet evt. spekeskinke/parmaskinke

Slik gjør du

  1. 1. Vask purre godt og del i biter. Skrell poteter og skjær i store terninger.
  2. 2. Surr purre og hvitløk i litt smør. Tilsett potetterninger og hell over kraft. Kok til det er mørt.
  3. 3. Ha alt over i en matprosessor og kjør suppen glatt.
  4. 4. Sil suppen og tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt, kvernet pepper og eventuelt litt buljong.
  5. 5. Hell suppen i serveringsboller, drypp over litt trøffelolje og legg på litt purre som er surret i smør.
  6. Server purre- og potetsuppen med grissini (brødpinne) eller godt brød.
  7. Tips for variasjon
  8. Liker du smaken av karri kan du tilsett litt grønn karripasta og erstatte det meste av fløten med kokosmelk.