Pølsefocaccia

Pølsefocaccia
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Hvorfor ikke fylle focacciaen med pølser? En morsom overraskelse!

Ingredienser

  • 4 chilipølser eller andre pølser
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 2,5 dl vann
  • 0,5 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,3 dl olivenolje
  • 6 dl hvetemel
  • 5 røde cherrytomater
  • 0,5 glass kapers (kan sløyfes)
  • 0,5 ts flaksalt

Slik gjør du

  1. 1. Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Kna deigen godt sammen. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
  2. 2. Smør en langpanne med olje eller bruk bakepapir. Trykk halvparten av deigen jevnt utover i formen. Legg i pølser, og dekk med den andre halvparten av deigen.
  3. 3. Del cherrytomater i to, lag små groper i deigen, og dytt dem ned i. Hell over olivenolje, strø på kapers og salt. La den heve i 30-40 minutter.
  4. 4. Stek på 200ºC midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl og del i biter.