Pølse med sommerlig potetsalat

Pølse med sommerlig potetsalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Pølse er skikkelig norsk streetfood. Mat som er enkel å ta med seg på farten, eller som raskt kan gå fra å være den tradisjonelle med ketsjup og sennep til en større smaksopplevelse. Topp pølsen med en frisk potetsalat med reddiker og pepperrot. Yum!

Ingredienser

  • 4 snadderpølser
  • 4 pølsebrød

Potetsalat:

  • 200 g nypoteter
  • 0,5 avokado i grove biter
  • 50 g finsnittet nykål, sommerkål
  • 1 dl majones
  • 1 ss seterrømme
  • 1 ss revet frisk pepperrot
  • 2 ss saft av sitron
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss søt sennep
  • 1 ts tabasco
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket frisk dill
  • 4 reddiker i tynne skiver

Slik gjør du

  1. 1. Start med potetsalaten. Kok potet. Avkjøl og kutt i grove biter.
  2. 2. Bland potetbiter med resten av ingrediensene til potetsalaten. Spar litt urter og reddik for å drysse over ved servering. Sett i kjøleskapet, for å la det trekke smak.
  3. 3. Skjær 2-3 små snitt på hver side av pølsene og legg dem på grillen. Grill pølsene til de er pent gylne rundt det hele, ca. 2-3 minutter.
  4. 4. Varm pølsebrød på grillen. Legg i pølsene og topp med potetsalat og dryss over urter og reddik.
  5. Det blir ekstra godt hvis du lager hjemmelagde pølsebrød.