Pølse med sommerlig potetsalat

Pølse med sommerlig potetsalat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 4 snadderpølser
  • 4 pølsebrød

Potetsalat:

  • 200 g nypoteter
  • 0,5 avokado i grove biter
  • 50 g finsnittet nykål, sommerkål
  • 1 dl majones
  • 1 ss seterrømme
  • 1 ss revet frisk pepperrot
  • 2 ss saft av sitron
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss søt sennep
  • 1 ts tabasco
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket frisk dill
  • 4 reddiker i tynne skiver
Pølse er skikkelig norsk streetfood. Mat som er enkel å ta med seg på farten, eller som raskt kan gå fra å være den tradisjonelle med ketsjup og sennep til en større smaksopplevelse. Topp pølsen med en frisk potetsalat med reddiker og pepperrot. Yum!

Slik gjør du

  1. Start med potetsalaten. Kok potet. Avkjøl og kutt i grove biter.
  2. Bland potetbiter med resten av ingrediensene til potetsalaten. Spar litt urter og reddik for å drysse over ved servering. Sett i kjøleskapet, for å la det trekke smak.
  3. Skjær 2-3 små snitt på hver side av pølsene og legg dem på grillen. Grill pølsene til de er pent gylne rundt det hele, ca. 2-3 minutter.
  4. Varm pølsebrød på grillen. Legg i pølsene og topp med potetsalat og dryss over urter og reddik.
  5. Det blir ekstra godt hvis du lager hjemmelagde pølsebrød.