Pasta med kjøttdeig og tomatsalsa

Pasta med kjøttdeig og tomatsalsa
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Pasta og kjøttsaus, det er enkelt. På med kokeplatene, koke opp pastavannet og fram med kjøttdeigen fra kjøleskapet……

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 400 g pasta
  • 4 ss lettrømme

Tomatsalsa

  • 0,5 stk løk
  • 3 stk tomat
  • 2 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian) (kan også bruke tørkede urter)
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Stek kjøttdeigen/karbonadeigen for seg selv. Kok pastaen.
  2. 2. Hakk løk og skjær tomatene i små biter. Tilsett finhakkede friske krydderurter. Bland alt sammen med balsamicoeddik, olivenolje og smak til med salt og pepper.
  3. 3. Legg pasta på en tallerken, ha over kjøttdeigen. Hell over litt rømme og legg tomatsalsaen på toppen.
  4. Tips: For å gjøre retten sunnere kan du med fordel bytte ut lettrømmen med rømmekolle eller kesam.