Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum

Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Med bacalao tenker vi gjerne på den tradisjonelle gryten med klippfisk, tomater, poteter og løk. Bacalao er spansk og betyr torsk - her bruker vi fersk torsk sammen med bacalaoingrediensene.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 150 grader. Kok poteter og skjær dem i skiver. Skjær torskefileten i biter. Surr skivet sjalottløk og hvitløk i olivenolje til løken er myk. Tilsett tomatpuré og la den surre godt. Bland godt sammen med løken før du tilsetter hermetiske tomater og oliven. Kok sausen i 5 minutter. Smak til med kajennepepper, salt og grovmalt pepper, og vend inn basilikumbladene. Legg poteter, saus og torsk lagvis i en ildfast form og bak den i stekeovnen i ca. 20 minutter. Server med brød.
Send oss dine tilbakemeldinger