Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum

Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Med bacalao tenker vi gjerne på den tradisjonelle gryten med klippfisk, tomater, poteter og løk. Bacalao er spansk og betyr torsk - her bruker vi fersk torsk sammen med bacalaoingrediensene.

Ingredienser

Tilbehør

  • 1 brød

  • 600 g torskefilet
  • 400 g potet
  • 2 stk sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 20 stk oliven, grønn
  • 0,3 ts kajennepepper
  • 1 håndfull basilikum, frisk
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 150 grader. Kok poteter og skjær dem i skiver. Skjær torskefileten i biter. Surr skivet sjalottløk og hvitløk i olivenolje til løken er myk. Tilsett tomatpuré og la den surre godt. Bland godt sammen med løken før du tilsetter hermetiske tomater og oliven. Kok sausen i 5 minutter. Smak til med kajennepepper, salt og grovmalt pepper, og vend inn basilikumbladene. Legg poteter, saus og torsk lagvis i en ildfast form og bak den i stekeovnen i ca. 20 minutter. Server med brød.