Ørret i basilikumsaus

Ørret i basilikumsaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Både mager og fet fisk er sunt! Fet fisk som laks, ørret, sild og makrell inneholder mye omega-3-fettsyrer, som mange får for lite av i kosten. Vet du at ørret inneholder mer vitamin D enn laks?

Ingredienser

  • 8 stk potet
  • 600 g ørret
  • 0,5 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Basilikumsaus

  • 3 stk sjalottløk
  • 2 ss olje (eller smør)
  • 1,5 dl hvitvin (eller eplejuice)
  • 3 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 dl helmelk
  • 3 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 potte frisk basilikum
  • 2 stk hjertesalat
  • 16 stk cherrytomat, rød

Slik gjør du

  1. Kok poteter. Ørreten pensles med olje, salt og pepper. Stekes på brett i ovn på 200 °C i ca 15 minutter.
  2. Basilikumsaus Surr finhakket sjalottløk i olje (eller smør) til den blir myk. Tilsett vin (evt eplejuice) og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres. Tilsett melk, kok opp, rør inn maizenna og la det småkoke i 1 minutt. Ha i finhakket basilikum helt på slutten, for å unngå at den blir bitter.
  3. Del hjertesalaten i to på langs og damp den i 1 minutt. Legg opp to halve hjertesalater på hver tallerken med ørretfileten på toppen. Server med cherrytomater, poteter og basilikumsaus.