Ørret i basilikumsaus

Ørret i basilikumsaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Både mager og fet fisk er sunt! Fet fisk som laks, ørret, sild og makrell inneholder mye omega-3-fettsyrer, som mange får for lite av i kosten. Vet du at ørret inneholder mer vitamin D enn laks?

Fremgangsmåte

  1. Kok poteter. Ørreten pensles med olje, salt og pepper. Stekes på brett i ovn på 200 °C i ca 15 minutter.
  2. Basilikumsaus Surr finhakket sjalottløk i olje (eller smør) til den blir myk. Tilsett vin (evt eplejuice) og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres. Tilsett melk, kok opp, rør inn maizenna og la det småkoke i 1 minutt. Ha i finhakket basilikum helt på slutten, for å unngå at den blir bitter.
  3. Del hjertesalaten i to på langs og damp den i 1 minutt. Legg opp to halve hjertesalater på hver tallerken med ørretfileten på toppen. Server med cherrytomater, poteter og basilikumsaus.
  4. kilde: http://melk.no/