Løk- og potetgrateng

Løk- og potetgrateng
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
En grateng kan du servere som en selvstendig rett med godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter.

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 3 løk
  • 6 poteter
  • salt og pepper etter smak
  • 2 dl matfløte
  • litt av kokevannet
  • 2 dl hvitost

Slik gjør du

  1. 1. Rens løk og skjær i tynne ringer. Skrell poteter og skjær i skiver. Kok løk og poteter i litt vann i ca. 10 minutter. Hell av kokevannet og ta vare på det.
  2. 2. Smør en ildfast form. Legg poteter og løk i formen. Strø over finhakket hvitløk, salt og pepper. Hell på matfløte og litt av kokevannet. Strø på revet ost.
  3. 3. Stek formen i ovn i ca. 30 minutter ved 200 grader til overflaten er gyllen og potetene er myke.
  4. 4. Formen kan serveres til de fleste middagsretter. Den kan også serveres som en egen liten rett f.eks. med litt godt brød til.