Lapskaus

Lapskaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Lapskaus er en velkjent tradisjonsrett i Norge. Rykende varm lapskaus faller garantert i smak hos liten og stor.

Ingredienser

  • 600 g storfekjøtt
  • 2 ss smør
  • 4 dl vann
  • 6 poteter i terninger
  • 1 buljongterning
  • 3 gulrøtter i terninger
  • 1 skive kålrot i terninger
  • 1 persillerot i terninger
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

  1. 1. Skjær kjøttet i terninger. Ha smør i en varm stekepanne. Vent til smøret slutter å bruse, og brun kjøttet i små porsjoner.
  2. 2. Ha kjøttet i en gryte, hell over vann og ha i buljongterning. Tilsett potet- og grønnsaksterninger, og la det småkoke på middels varme til grønnsakene er godt møre.
  3. 3. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men se til at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.
  4. Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær.