Langpanne-eplekake

Langpanne-eplekake
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min

Ingredienser

  • 400 g hvetemel
  • 300 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g kokosmasse
  • 300 g meierismør
  • 3 stk egg store
  • 10 stk eple , syrlige
  • 2 ss sukker
  • 1 ss malt kanel

Slik gjør du

  1. 1. Bland sammen mel, sukker og bakepulver. Smuldre i romtemperert smør, eller ha alt i food processor og la maskinen gå til alt er blandet. Rør i kokos og egg.
  2. 2. Legg bakepapir i bunnen på langpannen og fordelt kakerøren jevnt utover.
  3. 3. Trykk skrelte eplebåter tett sammen i røren, dryss over sukker og kanel og stek kaken.
  4. Server den lunken eller avkjølt, gjerne med litt vispet kremfløte til. Kaken egner seg godt til frysing.
  5. Langpanne, 30 x 40 cm (til en kake på 10-12 porsjoner).
  6. I stekeovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.