Laksemousse

Laksemousse
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
En mousse gjør seg godt på bordet når den lages i en stor form. Her har vi krydret den ferske laksen med litt røykt laks.

Ingredienser

  • 300 g røkelaks
  • 50 g usaltet smør
  • 2 dl lettrømme
  • 150 g lakserogn
  • 2 plater gelantin
  • 1 ss sitronsaft

Rømmesaus

  • 2 dl lettrømme
  • lakserogn
  • frisk dill

Slik gjør du

  1. Mos laks og smør sammen i food-processor. Rør inn lettrømme og lakserogn.
  2. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem og smelt dem i sitronsaft i mikrobølgeovn eller på svak varme på kokeplaten. Rør gelatinen i lakseblandingen.
  3. Fyll et laksemoussen i godt smurte porsjonsformer. Sett formene i kjøleskap så moussen stivner.
  4. Hvelv moussen ut på salat på porsjonstallerkener.
  5. Moussen kan også fylles i en stor form.
  6. Rør sammen rømme og lakserogn og legg en skje på toppen av moussen. Pynt med grønt. Melbatoast er godt til.