Laks og brokkoli i form

Laks og brokkoli i form

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 300 g poteter
  • 1 brokkoli
  • 1 dl revet ost
  • salt og pepper

Hvit saus:

  • 1 ss løk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • salt og pepper
  • kajennepepper
Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Her har du hele middagen i en form. Smak og krydder kan du variere slik kan det bli en ny rett hver uke.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skrell potetene og kok helt møre i saltet vann, og skjær dem i skiver.
  3. Del brokkoli i buketter, og kok dem i ca. 1 minutt.
  4. Skjær laksen i skiver på ca. 5 cm og dryss med salt.
  5. Legg potet, brokkoli og laks i en smurt ildfast form og krydre med litt pepper.
  6. Hvit saus:
  7. Finhakk løk og surr blankt i smør.
  8. Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring.
  9. Smak sausen til med salt, pepper og litt kajennepepper.
  10. Hell sausen over i formen, og dryss ost på toppen.
  11. Stek formen i stekeovnen i ca. 12 minutter.
  12. Server retten med brød og cherrytomater ved siden om du har.
  13. kilde: http://www.godfisk.no