Laks med ovnsbakte grønnsaker

Laks med ovnsbakte grønnsaker

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 800 g laksefilet uten skinn og bein
  • 1 ts tacokrydder eller en krydderblanding til fisk
  • salt og stekeolje, smør eller margarin

Ovnsbakte grønnsaker

  • 2 - 3 sjalottløk
  • 1 stor skive kålrot
  • 1 skive sellerirot
  • 2 poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 liten persillerot
  • 0,5 dl grønnsakbuljong
  • 0,5 finhakket rød chili
  • 1 ts sukker
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • salt
Krydre laksen med den krydderblandingen du liker. Tacokrydder eller et fiskekrydder. Har du ikke alle grønnsakene så øk mengden litt på det du har.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 grader C.
  2. Del sjalottløken i to. Vask potetene og skrell dem om de er stygge i skallet. Del potetene i to og deretter i noenlunde like biter.
  3. Vask og rens de øvrige grønnsakene og del dem i staver eller biter. (Deler du i små biter blir de raskere ferdige.) Ha alle grønnsakene over i en smurt langpanne eller ildfast form.
  4. Bland olivenolje, sitronsaft, grønnsakbuljong, sukker, revet ingefær og finhakket chili. Hell blandingen over grønnsakene, bland godt sammen.
  5. Bak grønnsakene i stekeovn til de er møre, ca 20 minutter avhengig av hvor store biter du har.
  6. Del laksefiletene i serveringsstykker og dryss på litt tacokrydder eller et annet krydder du liker. Dryss over litt salt hvis det ikke er salt i krydderblandingen.
  7. Stek fisken i stekepanne til den så vidt er gjennomstekt, ca 2 minutter på hver side.
  8. Alternativ:
  9. Legg fiskestykkene over grønnsakene. Bak grønnsakene i ca 10 minutter. Dryss krydder på laksen og legg stykkene over grønnsakene.
  10. Bak videre i ca 10 minutter til. Kontroller at fisken og grønnsakene er ferdige. Bak noen minutter ekstra om nødvendig.