Laks med ovnsbakte grønnsaker

Laks med ovnsbakte grønnsaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Krydre laksen med den krydderblandingen du liker. Tacokrydder eller et fiskekrydder. Har du ikke alle grønnsakene så øk mengden litt på det du har.

Ingredienser

  • 800 g laksefilet uten skinn og bein
  • 1 ts tacokrydder eller en krydderblanding til fisk
  • salt og stekeolje, smør eller margarin

Ovnsbakte grønnsaker

  • 2 - 3 sjalottløk
  • 1 stor skive kålrot
  • 1 skive sellerirot
  • 2 poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 liten persillerot
  • 0,5 dl grønnsakbuljong
  • 0,5 finhakket rød chili
  • 1 ts sukker
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • salt

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 180 grader C.
  2. 2. Del sjalottløken i to. Vask potetene og skrell dem om de er stygge i skallet. Del potetene i to og deretter i noenlunde like biter.
  3. 3. Vask og rens de øvrige grønnsakene og del dem i staver eller biter. (Deler du i små biter blir de raskere ferdige.) Ha alle grønnsakene over i en smurt langpanne eller ildfast form.
  4. 4. Bland olivenolje, sitronsaft, grønnsakbuljong, sukker, revet ingefær og finhakket chili. Hell blandingen over grønnsakene, bland godt sammen.
  5. 6. Bak grønnsakene i stekeovn til de er møre, ca 20 minutter avhengig av hvor store biter du har.
  6. 7. Del laksefiletene i serveringsstykker og dryss på litt tacokrydder eller et annet krydder du liker. Dryss over litt salt hvis det ikke er salt i krydderblandingen.
  7. 8. Stek fisken i stekepanne til den så vidt er gjennomstekt, ca 2 minutter på hver side.
  8. Alternativ:
  9. Legg fiskestykkene over grønnsakene. Bak grønnsakene i ca 10 minutter. Dryss krydder på laksen og legg stykkene over grønnsakene.
  10. Bak videre i ca 10 minutter til. Kontroller at fisken og grønnsakene er ferdige. Bak noen minutter ekstra om nødvendig.