Laks i folie med grønnsaker

Laks i folie med grønnsaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels
En enkel måte å tilberede fisk på, alt i en pakke. Den kan stekes i stekeovn eller tas med ut og legges på grillen.

Ingredienser

  • 700 g laksefilet, uten skinn
  • 4 - 6 middels store poteter
  • 4 vårløk, i tynne ringer
  • 1 finhakket hvitløkbåt
  • 1 grønn paprika, i strimler
  • 2 tomater i skiver
  • salt og pepper
  • 1 dl cremé fraîiche
  • 4 ark aluminiumsfolie, ca 50 cm

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 grader C.
  2. Skjær laksefileten i fire jevnstore stykker. Skrell og skjær potetene i løvtynne skiver.
  3. Smør litt crème fraîche på folieflakene og legg på poteter, vårløk, hvitløk, paprika og tomatskiver. Dryss på salt og pepper.
  4. Legg en laksefilet i hver pakke, dryss på salt og pepper og fordel resten av crème fraîchen over.
  5. Pakk folien sammen rundt laksen og legg pakkene med skjøten opp på stekebrett.
  6. Bak laksen midt i ovnen til alt er gjennomkokt, ca 15 minutter.
  7. Pakkene kan også grilles.