Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus

Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Hva med å servere grillede kyllinglår med appelsinsaus og rotgrønnsaker? Her er det mye og god smak. For litt ekstra spicy saus kan du tilsette litt grønn karripasta i sausen.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Del grønnsakene i forholdsvis grove biter og brun dem i en stor stekepanne eller kjele med litt margarin. Legg i kyllinglårene og ha i appelsinjus, vann, soyasaus og timian. Ha over lokk og la det småkoke i 10-15 minutter.
  3. Ta av lokket og sett pannen i stekeovnen i ca. 5 minutter til skinnet på kyllingen blir sprøtt. Dryss over litt mer krydderurter rett før servering.
  4. Tips: Det smaker godt med litt karripasta i, slik at retten blir mer spicy.