Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus

Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Hva med å servere grillede kyllinglår med appelsinsaus og rotgrønnsaker? Her er det mye og god smak. For litt ekstra spicy saus kan du tilsette litt grønn karripasta i sausen.

Ingredienser

  • 4 stk gulrot
  • 0,5 stk kålrot
  • 1 stk persillerot evt.
  • 0,5 stk knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk grønn chili
  • 4 stk grillet kyllinglår
  • 2 ss margarin
  • 2,5 dl appelsinjuice
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl soyasaus
  • 0,3 potte frisk timian eller kruspersille

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. 1. Del grønnsakene i forholdsvis grove biter og brun dem i en stor stekepanne eller kjele med litt margarin. Legg i kyllinglårene og ha i appelsinjus, vann, soyasaus og timian. Ha over lokk og la det småkoke i 10-15 minutter.
  3. 2. Ta av lokket og sett pannen i stekeovnen i ca. 5 minutter til skinnet på kyllingen blir sprøtt. Dryss over litt mer krydderurter rett før servering.
  4. Tips: Det smaker godt med litt karripasta i, slik at retten blir mer spicy.