Kyllinggryte

Kyllinggryte

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 4 kyllinglår
  • 1 kålrabi
  • 2 beter
  • 2 rødløk
  • 2 paprikaer
  • 24 cherrytomater
  • 12 hvitløksfedd
  • 1 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • urter
  • salt og pepper
Deilig mat, og lite oppvask. Perfekt kombinasjon!

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200°C.
  2. Skrell og skjær opp rotgrønnsakene i medium store biter. Løken skjærer du i båter og paprikaen i biter.
  3. Skrubb sitronen (bruk helst økologisk) og skjær den i skiver.
  4. Hell over god olivenolje og legg hele hvitløksfedd, sitronskiver og timian oppå.
  5. Krydre kyllinglårene med salt og pepper før du legger dem i gryten. Ha på lokk.
  6. Stek i omtrent 30 minutter midt i ovnen. De siste 5 minuttene tar du av lokket for å få en fin stekt overflate på kyllingen.