Kyllingfilet med eksotisk mangosaus

Kyllingfilet med eksotisk mangosaus
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Mango har en helt utsøkt smak, og kalles med rette fruktenes dronning. Denne eksotiske mangosausen laget med pasjonsfrukt, fløte og litt konjakk bør du bare prøve i en festlig anledning!

Ingredienser

  • 1,5 stk kyllingfilet per person
  • litt salt og kvernet pepper

Eksotisk mangosaus

  • 1 stk mango moden
  • 2 stk pasjonsfrukt
  • 3 ss konjakk eller appelsinsaft
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 ts sukker ca
  • 0,3 ts tabasco

Chilipensling

  • 3 ss chilisaus
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts vineddik
  • 1 ts worchestershiresaus
  • 1 ss olje

Slik gjør du

  1. 1. Bland alle ingrediensene til chilipensling.
  2. 2. Skrell mangoen og del i småbiter. Del pasjonsfrukten og skrap ut fruktkjøttet. Ha alt i en kjele sammen med konjakk/appelsinjus. La det småkoke/trekke på svak varme til fruktkjøttet er mykt. Ha i buljong, kremfløte og tabasco og la det småkoke noen minutter til. Kjør sausen glatt i en hurtigmikser/stavmikser. Sil sausen og smak til med salt og kvernet pepper.
  3. 3. Stek filetene 1 minutt på hver side. Ha på pensling og stek videre ca. 3 minutter på hver side. Pensle over til slutt og la filetene hvile i pannen like lenge som de har stekt.
  4. Skjær filetene i pene skiver og server med lettkokte grønnsaker og saus, ris eller poteter. Pynt med litt salat.
  5.