Kylling carbonara

Kylling carbonara
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Server en lys og delikat carbonara laget med kyllingkjøttdeig. Middagen er ferdig på få minutter, og smaker kjempegodt.

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss smør til steking
  • 300 g tagliatelle ca.
  • 1 bunt frisk grønn asparges , delt i to
  • 1 beger cherrytomat, rød , delt i to
  • 4 stk vårløk grovhakket
  • 0,5 båt hvitløk finhakket
  • 0,5 ts sukker ca.
  • 1 dl matfløte
  • 3 stk eggeplomme
  • 4 ss parmesan
  • 8 blad frisk basilikum
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. 1. Stek kyllingkjøttdeigen i to omganger, slik at den blir stekt og ikke kokt. La den gjerne være i litt store biter, slik at den forblir saftig. Krydre med salt og pepper.
  2. 2. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  3. 3. Stek asparges i stekepanne 3-4 minutter. Tilsett cherrytomater, vårløk og hvitløk. Smak til med sukker, salt og pepper. Sukker gir sødme til tomatene. Ha den stekte kjøttdeigen tilbake i pannen og bland sammen.
  4. 4. Sil av vannet på pastaen. Pisk sammen eggeplommer og matfløte og hell blandingen over den varme pastaen. Rør godt om. Bland pasta, kjøtt og grønnsaker.
  5. Anrett alt på tallerkener, riv over parmesan og pynt med basilikum.