Kremet fiskesuppe

Kremet fiskesuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Suppedamp og fiskelykke. Den særpregede duften av fennikel. Et måltid som begynner allerede ved tilberedningen.

Ingredienser

  • 500 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 1 ss hel svart pepper
  • 1 fennikel
  • 2,5 dl matfløte eller fløte
  • 4 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk rødløk
  • 1 ss eplecidereddik, ev. vanlig eddik
  • 2 terninger fiske- eller grønnsakbuljong
  • 1 l vann
  • 1 kvast persille eller dill
  • 1 ss Maizena (valgfritt)
  • 2 ss meierismør

Slik gjør du

  1. 1. Del laksefiletene i tynne skiver.
  2. 2. Kutt sjalottløk og hvitløk i tynne skiver og stek lett i smør i en mellomstor gryte. Det skal ikke bli brunt, bare blankt.
  3. 3. Hell eplecidereddik, fløte og vann i gryten med løk og la det koke opp. Tilsett buljongterningene og rør til de løser seg opp i den kokende suppen.
  4. 4. Skjær rødløk i tynne båter og fennikel i tynne skiver. Ha de oppi suppen sammen med grovmalt svart pepper. Smak underveis.
  5. 5. Til slutt legger du laksen oppi den kokende suppen og lar den småkoke i noen minutter. Ønsker du en fyldigere suppe kan du jevne den ved å tilsette 1 ss Maizena oppløst i ½ dl vann.
  6. 6. Smak til med litt salt og topp med hakkede urter.
  7. Server suppen sammen med hvitløks­baguetter eller brød.